30 март 2015 г.

За да сте далеч от неприятности

Нашият втори съвет:

Решенията ... Решенията!


Когато се учите да карате ще дойде момента, когато ще трябва да започнете вземането на решения, но няма да знаете какво да правите.


"Мога да тръгна, или трябва да спра ?"Водачът на снимката е взел късно решение за спиране заради велосипедиста - възможно е това да е станало, тъй като водачът не му е обърнал внимание или може да е бил нерешителен. Ако това е нерешителност, има един прост лек, който можете да започнете да прилагате още следващия път, когато подкарате колата ...



Трите избора


Има три различни възможности за избор, които можете да направите във всяка ситуация ...

  • Спирам 
  • Продължавам 
  • Не знам
Ако е очевидно, че ситуацията е ясна ... Продължавате. Ако е очевидно, че ситуацията не е ясна ... Вие ще спрете. Но, ако е нито едното, нито другото?

Не знам ...


Какво може да не е толкова очевидно, че да е фатално да "не знам". Когато се учите да правите нещо ново, като шофирането, е естествено да искате да получите нещата ясно - но понякога оценката „не знам какво да правя“, е най-доброто. И добрата новина е, че "не знам" е това, което експертните шофьори правят през цялото време. Това е, което ги държи живи!

Ситуациите „не знам“ присъстват постоянно, но трябва да сте сигурни, че опитните водачи предприемат действия веднага след като не са сигурни, веднага когато решат, че „не знаят“, а не в последния момент!

Ще разберете, че това ви се случва когато се почувствате неудобно, това е началото на вашата "не знам"-ситуация. Незабавно след като започне всяко неприятно усещане, веднага трябва да се предприемат действия - да се забавите. Като се забавите ще си дадете повече време да мислите и ще дадете на останалите шофьори повече време за реакция. Ще откриете, че и да започнете да се движите твърде бавно или спрете / но никога не рязко, именно затова се започва веднага /, можете лесно да продължите отново. Ако тръгнете твърде бързо може и да продължите в линейка (ако имате късмет).

Като обща насока, като подход за всяка ситуация, си задайте въпроса "Безопасно ли е да продължа?". Ако отговорът е "не знам", се забавете и запазете забавянето, докато ситуацията се изясни и Ви стане лесно да решите, че спирате или, че продължавате. Ако все още не знаете, когато сте на около осем дължини на автомобила разстояние от ситуацията (като дотогава ще се движите много бавно!), решението е лесно ... Не продължавай!

Останете в безопасност ...


Тази информация е не само от съществено значение за безопасността, докато се учите да управлявате - това е абсолютно необходимо за безопасното управление и след като преминете теста за шофиране.

Следващия път, когато се случи „не знам“ ... не забравяйте, че да си сигурен е автоматично предупреждение за безопасност, предназначено да ви опази.

Като натрупате повече опит ще намерите, че решенията стават по-лесни, за да можете, когато се случи, да казвате уверено... „не знам“.

"Не знам" ще ви държи в безопасност, когато сте с вашия инструктор на уроци по кормуване, когато сте на изпит и когато преминете теста за шофиране и най-важното - в останалата част от живота ви зад волана.!



Опреснителни часове по кормуване:
Автошкола TrainingAutoGroup
0887 723 162 - прибави към контакти
office@drivingsofia.com